FAQs

Frequently ask questions.

Neen. Enkel wanneer er zones zijn waar de Automower niet kan komen zal u nog een traditionele grasmaaier nodig hebben.
Indien het gras niet op gelijke hoogte ligt met naastgelegen beplanting of verharding, kan de Automower de randen niet maaien. We raden aan om deze randen af te werken met een trimmer.
Omdat de Automower niet in staat is om lang gras in één keer kort te maaien, zorgt u er best voor dat het gras niet té lang wordt. Als uw grasrobot dus enige tijd niet gemaaid heeft en het gras te veel gegroeid is en te lang geworden is, kunt u best vóór het eerste gebruik van uw robot uw gazon maaien met een traditionele grasmaaier.

Doorgaans gebruik je daarvoor de hoofdschakelaar. Bij sommige modellen (310-315-315X-420-430X-440-450X) zit die tussen de achterwielen, bij andere modellen (105-308) net boven het achterwiel. Bij nog andere machines (305-405X-310MII-315MII-415X) zit de hoofdschakelaar naast het display.
Integendeel! De Automower is de stilste grasrobot op de markt, hij produceert slechts 63 dB (A). Dit komt ongeveer overeen met het geluid van een normale conversatie of een elektrisch scheerapparaat. U kunt hem gerust uw gazon laten maaien zonder dat u of uw buren er last van hebben.
De Automower werkt op een zeer eenvoudige manier. Eens de automatische grasmaaier is geïnstalleerd, zal hij volledig zelfstandig uw gazon onderhouden, ook al bent u thuis, op het werk of met vakantie. U bekomt voortdurend een goed maairesultaat en uw gazon zal er steeds verzorgd uitzien, en dat zonder dat u zelf nog het gras hoeft te maaien. Bovendien is de machine zeer licht in vergelijking met conventionele grasmachines. De 220AC weegt slechts 8,6 kg. De verschillende functies op het controlepaneel zijn tevens gemakkelijk te bedienen.
Neem contact op met ons. We kunnen u helpen om uw PIN code terug te vinden.
Afhankelijk van het model kan een Automower tot 6000 m² onderhouden. Deze oppervlakte kan in grootte tot 20% variëren in functie van de complexiteit van de tuin. Voor zeer complexe tuinen moet de maaicapaciteit met 20% verminderd worden. Indien het een zeer eenvoudige tuin betreft, bijvoorbeeld een voetbalveld, dan mag de maaicapaciteit tot 20% vergroot worden. De exacte capaciteit voor elk model vindt u terug onder de productbeschrijvingen.
U kunt 2 of meerdere machines tegelijkertijd installeren.
Ja. De werkuren van de Automower worden ingesteld naargelang de gazongrootte. Voor model 220 AC is 75 m² per uur een goede referentie. Als uw tuin 300 m² groot is, dient u de maaier in te stellen op 4 werkuren per dag. De 220 AC zal circa 45 minuten maaien en daarna ongeveer even lang opladen. Deze cyclus zal gedurende de ingestelde tijd, 4 uur in dit geval, herhaald worden.
In principe wel, zolang de hellingsgraad van 35% niet wordt overschreden. Indien uw tuin bestaat uit verschillende KLEINE stukken gras, die niet met elkaar verbonden zijn, dan is een Husqvarna Automower minder interessant. Het gemaksvoordeel wordt in dit geval eerder beperkt omdat de maaier regelmatig handmatig moet worden verplaatst. Een Robomow kan bij deze situatie een meer geschikte oplossing zijn, omdat die minder frequent dient te maaien en dus minder handmatig moet verplaatst worden.
Door de grote aandrijfwielen kan de Automower goed werken op oneffen oppervlakten. Enkel smalle stroken en diepe gaten kunnen ervoor zorgen dat de Automower komt vast te zitten. De Automower is wel smal genoeg om de kromming van een ruw gevormd gazon te volgen. Hij zal de “heuvels” in uw gazon niet afschrapen zoals de meeste grote grasmaaiers.
Als het gras lang en dik is dient u de maaihoogte te verhogen en geleidelijk aan te verlagen tot het gewenste niveau. In extreme omstandigheden zal het gazon eerst met een conventionele grasmachine moeten worden afgereden alvorens de Automower kan beginnen maaien.
Ja, maar onder extreme weersomstandigheden, zoals hevige regen en stormen, is het best dat u de grasmaaier beschut plaatst. Nat gras zal geen negatieve invloed hebben op het maairesultaat. Er zal echter wel meer gras onder de Automower blijven kleven.
De Automower is ontwikkeld om te kunnen maaien bij temperaturen tot 45°C. Vanaf 25°C zullen de maai- en laadtijden korter worden omdat de batterijcapaciteit lager is in warme weersomstandigheden. De maaiprestatie echter blijft ongewijzigd.
Ja. Als u 2 laadstations en 2 perimeterdraden installeert, kunt u 2 aparte installaties uitvoeren en de Automower op beide locaties gebruiken. Houd er echter rekening mee dat een Automower ontworpen is om regelmatig kleine stukjes van het gras te maaien. Hij moet dus frequent maaien om een mooi resultaat te bekomen.
Ook al heeft de Automower weinig kracht en is hij door zijn maaiconcept waarschijnlijk een van de veiligste grasrobot op de markt, kunt u altijd uw vingers en tenen snijden aan de messen. Een ingebouwd veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de messen automatisch stoppen als de maaier wordt opgetild of omgedraaid. We raden aan om de Automower volledig uit te schakelen als er kleine kinderen in uw tuin spelen.
Ja. De Automower heeft verschillende diefstalbeveiligingssystemen die kunnen worden ingeschakeld. Belangrijk is dat de maairobot niet bruikbaar is zonder de persoonlijke PIN code. Het installatieslot voorkomt dat de Automower kan werken in een andere installatie dan de uwe. Het tijdslot bepaalt dat uw viercijferige PIN code moet worden ingegeven binnen een bepaalde tijdsinterval. Dat tijdsinterval kunt u zelf instellen of uitschakelen. De stopbeveiliging vraagt u uw PIN code in te voeren als de Automower gestopt wordt – zoniet gaat er een alarm af. Voor sommige modellen kunt u tevens een SMS-kit laten installeren waarbij u een bericht ontvangt op uw GSM als hij zich buiten zijn maaigebied bevindt. What are your Feelings
Neen. Onze ervaring is dat huisdieren de Automower respecteren en hem de nodige ruimte geven. Als ze neerliggen zijn ze geneigd om zich te verleggen, uit de weg van het werkterrein van de Automower. Hoe dan ook, de Automower is uitgerust met sensoren die ervoor zorgen dat hij automatisch verandert van richting als er bepaalde ‘objecten’ zoals huisdieren worden waargenomen. Als hij toch zou botsen met een huisdier zal dat slechts een klein contact zijn dat geen schade aan het dier zal brengen. What are your Feelings
De levensduur is afhankelijk van de oppervlakte van het te maaien terrein en de werktijd van de Automower. Als een Automower 220AC jaarlijks 8 maanden maait op een terrein van 800 m² zal uw batterij ongeveer 2 seizoenen meegaan. Om batterijcapaciteit te sparen stelt u best de timer in verhouding tot uw tuingrootte in. Een richtlijn hierbij is 75 m² per uur, wat wil zeggen dat 800 m² gemaaid wordt op ongeveer 11 uur per dag en dat onder normale omstandigheden. Tijdens het droogseizoen kunt u gemakkelijk de werktijd verlagen zonder te moeten inboeten aan een goed resultaat, waardoor de levensduur van uw batterij vergroot!
De levensduur van de messen hangt af van de bodemsoort en het type gras. Normaal gezien gaan de messen ongeveer 400 werkuren mee. Op een oppervlakte van 1000 m² betekent dit 2 à 4 maanden. U kunt de mesjes in amper 5 minuten zelf vervangen met een normale schroevendraaier. Mesjes gaan ± 400 werkuren mee. What are your Feelings
Ja. Alvorens de Automower binnen te zetten dient hij grondig te worden gereinigd zonder water. Gebruik een handborsteltje om de grasresten te verwijderen. U bewaart de maaier best in een droge en vorstvrije omgeving. Wij raden u ook aan om het laadstation binnen te bewaren tijdens de winter. Indien dit niet lukt, kunt een emmer omgekeerd over het laadstation plaatsen. De perimeterdraad mag in uw gazon blijven zitten.
De messen regelmatig vervangen is van groot belang om een uitstekend maairesultaat te behouden. Nu en dan, afhankelijk van uw gazongrootte, dient u het gras van tussen de wielen en het chassis te verwijderen. Dit duurt slechts enkele minuten.

Normaal gezien kan je de pincode ingeven. Kan dit niet, dan breng je de robot best even binnen.
Eventuele oorzaken kunnen zijn:

  • stopknop
  • keyboard
  • foute pincode
  • vocht in de maaier
  • defect moederbord
Controleer wat er op het scherm staat: “HOME” (icoon huisje) of “AUTO”.
Zorg ervoor dat AUTO aan staat, zoniet blijft de robot in zijn laadstation staan tot nader order.

Kunt u het antwoord op uw probleem niet vinden?

Geen zorgen, neem gerust contact met ons op