Winteronderhoud

Door ons:

  • Tevens krijgt u een Autocheck (het resultaat van het serviceprogramma) als bevestiging van een goed gekeurde robotmaaier via mail toegestuurd.
  • Vanaf de dag dat mail werd verzonden, geniet u van 5 dagen gratis opslag.

Door u:

Voor het winteronderhoud van eender welk type van robotmaaier zijn de volgende basisregels van kracht:

1: Klaarmaken voor het opbergen

  • Reiniging van het toestel: Het is belangrijk om de robotmaaier schoon te houden. Een maaier waar een grote hoeveelheid gras aan blijft plakken, werkt minder goed op hellingen. Een ophoping van gras zorgt ervoor dat de maaier meer energie verbruikt. Zodoende wordt de maaier minder efficiënt. Het wordt aanbevolen om voor het reinigen een borstel te gebruiken. Gebruik nooit een hogedrukreiniger en zelfs geen stromend water om de robotmaaier schoon te maken. Gebruik nooit oplosmiddelen voor reinigen.
  • Laad de accu volledig op: Plaats de robotmaaier minimum 2u in het laadstation zodat de accu volledig is opgeladen.

2: Opbergen

  • De robotmaaier: Zet de hoofdschakelaar uit. Plaats de robotmaaier in een droge en vorstvrije ruimte.
  • Het laadstation (met of zonder huisje): Berg het laadstation en de transformator binnen op. De begrenzingsdraad en de begeleidingsdraad kunnen in/op de grond blijven. De uiteinden van de draden moeten worden beschermd tegen vocht door ze bijvoorbeeld in een zakje/potje met vet te steken. Als het niet mogelijk is het laadstation binnen op te slaan, moet het laadstation gedurende de volledige winter aangesloten blijven op de netspanning.
    Let op: een origineel huisje van Husqvarna mag buiten blijven staan, maar indien het sneeuwt, moet je het sneeuwvrij maken.