Winteronderhoud

2019: Software update beschikbaar voor elke robotmaaier!

Zie hier wat een professioneel onderhoud voor uw robotmaaier betekend.

Voor het winteronderhoud van eender welk type van robotmaaier zijn de volgende basisregels van kracht:

1 Reiniging van het toestel: Het is belangrijk om de robotmaaier schoon te houden. Een maaier waar een grote hoeveelheid gras aan blijft plakken, werkt minder goed op hellingen. Een ophoping van gras zorgt ervoor dat de maaier meer energie verbruikt. Zodoende wordt de maaier minder efficiënt. Het wordt aanbevolen om voor het reinigen een borstel te gebruiken. Gebruik nooit een hogedrukreiniger en zelfs geen stromend water om de robotmaaier schoon te maken. Gebruik nooit oplosmiddelen voor reinigen.

2 Laad de accu volledig op: Plaats de robotmaaier in het laadstation met de klep open totdat het accusymbool op het display aangeeft dat de accu volledig is opgeladen. Zet vervolgens de hoofdschakelaar op 0. Om de werking en levensduur van de accu te garanderen, is het zeer belangrijk dat de robotmaaier volledig is opgeladen voordat deze gedurende de winter wordt opgeslagen.

3 Het laadstation met of zonder huisje: Berg het laadstation en de transformator binnen op. De begrenzingsdraad en de begeleidingsdraad kunnen in de grond blijven zitten. De uiteinden van de draden moeten worden beschermd tegen vocht door ze bijvoorbeeld in een potje met vet te steken. Als het niet mogelijk is het laadstation binnen op te slaan, moet het laadstation gedurende de hele winter worden aangesloten op de netspanning, begrenzingsdraad en geleidingsdraad. Let op: een origineel huisje van Husqvarna mag buiten blijven staan, maar indien het sneeuwt, moet je het sneeuwvrij maken.

4 Kom binnen voor een servicebeurt: Door jaarlijks op controle te komen vermijd u grotere kosten. Een onderhoud hoeft niet duur te zijn. Heeft u de batterij vol geladen en is het toestel goed gereinigd dan bespaart u ons een beetje werk. Wat doen wij extra in een winteronderhoud: Dit lijstje wordt chronologisch afgehandeld.